Korková zátka.

sobota 22. září 2012 17:43

Korek je materiál získaný odřezáním kůry dubu korkového, je to vnější část rostliny, pružný a lehký materiál. Vyrobená korková zátka je elastická, umožňuje minimální výměnu vzduchu a tím i zrání vína bez oxidace, toto však platí pouze pro vynikající jakostní vína. Poprvé byl použit jako zátka u vína v roce 1530, což umožnilo nový způsob skladování vína.Vína se skladují vodorovně, ne svisle. Suchý korek sice neovlivňuje kvalitu vína, ale jde těžko vytáhnout a může dojít k jeho rozdrobení.

DSC_0052.JPG

DSC_0055.JPG

DSC_0060.JPG

DSC_0063.JPG

DSC_0065.JPG

DSC_0071.JPG

DSC_0083.JPG

DSC_0092.JPG

DSC_0094.JPG

DSC_0096.JPG

DSC_0101.JPG

DSC_0132.JPG

DSC_0133.JPG

 

DSC_0151.JPG

DSC_0152.JPG

DSC_0157.JPG

Ivana Flugrová

Ivana Flugrová

Ivana Flugrová

Sleduji běh událostí kolem sebe a koukám na svět skrz objektiv fotoaparátu.

Myšlenka je příčinou a reakce podvědomí účinkem.

REPUTACE AUTORA:
0,00

Seznam rubrik

Tipy autora